Artrose bij honden

Artrose is een aandoening die het kraakbeen beschadigd en/of verminderd, waardoor de gewrichten steeds slechter bruikbaar worden. Ook uw hond, of ander dier, kan er last van krijgen. Maar wat kunt u aan Artrose bij honden doen?

Pijnstillers

Het eerste wat velen willen doen is het verlichten van de pijn voor uw hond, door deze pijnstillers te geven. Deze zijn over het algemeen geregistreerd voor langdurig gebruik en worden in een lage dosering gegeven. Het liefst geef je ze helemaal geen pijnstillers, maar als dit toch nodig is, dan een zo klein mogelijke dosering. Hiermee pak je maag en darmproblemen mee aan of kunt ze er zelfs mee voorkomen. De pijnstillers die aangeraden zijn, zijn Rimadyl (van Pfizer) en Metacam (van Boehringer).

J/D* Hondenvoer

J/D* of joint disease voer van Hills Pet Nutrition kan men ook gebruiken om de pijn te verlichten van uw hond en hoeft u dus ook minder pijnstillers te gebruiken. Eerst werden altijd dure capsules gebruikt, echter nu het in het voer verwerkt zit, is dit een veel goedkopere en zelfs effectievere manier om de pijn in de gewrichten te verlichten. Dit speciale hondenvoer is te verkrijgen bij Medpets.

Overgewicht en Artrose

Als uw hond overgewicht heeft, dan voelt deze dat extra op de gewrichten. Het is verstandig om uw hond dan een speciaal hondenvoer te dienen, waardoor deze verantwoord afvalt en ook nog eens de pijn in de gewrichten verzwakt. Het best kunt u hiervoor gebruik maken van J/D* Reduced Calorie. Helaas is dit alleen online verkrijgbaar.