Artrose behandeling

Als je last hebt van Artrose, wil je daar natuurlijk het liefst zo snel mogelijk vanaf. Helaas is het niet te genezen en kunnen er slechts een artrose behandeling gedaan worden om de pijn te verlichten en de functie van de gewrichten en het kraakbeen te behouden.

Een artrose behandeling kan op onderstaande manieren:

Artrose en Beweging

De meeste pijn krijg je bij Artrose als het gewricht met de aandoening een tijd niets doet of erg weinig gebruikt worden. Naast dat het pijn doet kan er ook nog atrofie ontstaan bij de spieren die rond dit gewricht geplaatst zijn. Daarom is het goed om in beweging te blijven, met name fysieke activiteiten met een lage explosiviteit. Zo wordt fietsen en wandelen aangeraden, wanneer u artrose in de heup of knie blijkt te hebben. Bij ernstige last kunt u ook nog gebruik maken van bewegingstherapie.

Geneesmiddelen

Als u voedingssupplementen gebruikt, zoals Glucosamine, kunt u Artrose afremmen en zelfs de pijnbeleving verminderen van Artrose. Het is een geneesmiddel dat je niet op recept hoeft te krijgen, maar gewoon kunt bestellen. Andere geneesmiddelen die u kunt gebruiken, puur om de pijn te bestrijden, is bijv. paracetamol. Mocht dit niet genoeg zijn, dan kan het zijn dat u NSAID krijgt van uw huisarts, zoals ibuprofen of diclofenac. Naast de pijnbestrijding zorgen deze geneesmiddelen ook voor het tegengaan van maagpijn, remmen van de ontsteking, indien er irritatie is van het gewricht.

Kunstgewricht

Als u bezit over een gewricht dat erg pijn doet, elke dag weer, dan kan het zijn dat u hiervoor een kunstgewricht krijgt. Hierdoor bent u af van de pijn. Voornamelijk zie je deze operaties bij de knie of heup en nog niet alle gewrichten kunnen vervangen worden door een kunstgewricht. Deze operaties slagen bijna altijd heel erg goed, echter als er complicaties optreden zijn deze vaak ook vrij erg. Dit omdat je te maken hebt met gewrichten. Voor meer informatie over het laten opereren kunt u terecht bij uw huisarts.

4 thoughts on “Artrose behandeling

 1. kan een operatie aan atrose aan de hand ook met plaatselijke verdoving?
  mvg koos

 2. veel pijn in de handen en voeten,wat kan ik het beste doen
  krijg nog geen medicijnen alleen heb wat paracetemol
  m vr gr.

 3. Hallo,
  Ik ben nu een maand geleden geopereerd aan de ring en middelvingers rechter hand de vingerkootjes zijn vastgezet op een stand van 15 graden.
  De operatie is met plaatselijke verdoving gedaan ongeveer 50 min heeft het geduurd.Wat de zorg en pijn betrefd viel dit reuze mee. Wat wel belanrijk is dat je de eerste week een hand verpakt heb in gips en verband en na deze week alleen de vingers verpakt zijn je dan op let dat deze niet te strak zitten dat was bij mij gebeurd. Dan de derde week alleen de vinger kootjes verpakt deze blijven twee weken zitten gisteren na vier weken foto’s gemaakt ziet er goed uit geen pijn maar de kootjes zitten nog niet helemaal vast.
  Conclusie pijn in deze vingers is weg je leert van zelf je hand anders te gebruiken je kunt als je de zelfde ingreep hebt de middelste kootjes nog buigen zal wennen zijn maar nogmaals je past je snel aan. Ik ben blij dat ik de keuze gemaakt heb en wel goed de adviezen opvolgen rust en hand hoog houden.

 4. Hallo,
  Normaal gezien begint een mens artrose te maken rond zijn veertigste, maar daar had mijn lichaam geen oren naar en had ik al artrose voor mijn veertigste. Erger nog rond die tijd had ik al knobbels en begonnen mijn vingers al scheef te trekken. Ik heb overal artrose tot in mijn nek en schouders, waar ik reeds een operatie laten doen heb. En alle dokters die ik gezien heb zeiden hetzelfde op je vijftigste zo stijf en scheef als een plank.
  En ja dat voelde ook zo aan.
  Nu is mijn vraag, door gewoon meer te bewegen zouden mijn vingers nu terug recht zijn, juist nog mijn linker wijsvinger nog een beetje maar komt goed voel het, Ik heb terug kracht in mijn vingers, kan ze terug plooien vuisten maken met kracht in, en hier en daar nog een knobbel, ik ‘voel’ terug de glazen van de afwas MET mijn vingers,
  Als ik de trap op ga hoor ik nog een klein beetje mijn linkerknie kraken,
  waar een kleine drie maand geleden beide knietjes nog kraakten.
  Mijn benen zijn minder zwaar, en kan nog wel enkele ongemakken opnoemen die plots veel beter aan het worden zijn. Ik ben nu 49 jaar oud en ik ben aan het bewegen gegaan een 9 maand geleden,
  Bedoel ik mee drie maal in de week een uurtje sporten, soms zelfs niet, een weekje overslagen.
  Eigenlijk vraag ik mij af, na alles wat ik erover gelezen heb, kan artrose weggaan of plots veel minderen, zonder medicijnen of ingreep, juist door een beetje beweging en toch zoveel artrose.
  Ben echt benieuwd naar het antwoord, er is ook een reden voor maar ik ga eerst wachten op het antwoord,
  dank u Mvg Gerrit.

Comments are closed.