Artrose in Knie

Een knie bestaat uit met kraakbeen bekleedde stukken bot. Zodra het kraakbeen van de knie beschadigd raakt, noemt men dit slijtage van de knie. Oftewel artrose in de knie!

Artrose in de knie: Oorzaken

Des te ouder je wordt, des te minder de kwaliteit van het kraakbeen wordt. Er ontstaat dan sneller slijtage in de knie of andere plekken waar artrose zich kan voordoen. Maar deze slijtage kan natuurlijk ook optreden na een ongeluk. Bepaalde operaties bij de knie zoals het weghalen van de meniscus, of infecties na een kapotte knieband kunnen het risico verhogen van het krijgen van Artrose in de knie.

Artrose Klachten

Als je artrose hebt in je knie, kun je hier erg last van krijgen. Deze pijn zul je het meeste voelen wanneer je gaat lopen of een lange tijd moet staan. Meeste mensen met Artrose gebruiken de fiets, omdat je hierbij vaak minder klachten zult hebben. Als je al een geruime tijd last hebt van artrose in de knie, zul je vooral ‘s ochtends pijn hebben. Deze pijn noemt men opstartpijn en wordt gelukkig minder als je een aantal minuten jouw knie weer gebruikt hebt.