Artrose Behandeling

Als je last hebt van Artrose, wil je daar natuurlijk het liefst zo snel mogelijk vanaf. Helaas is Artrose niet te genezen en kunnen er slechts behandelingen gedaan worden om de pijn te verlichten en de functie van de gewrichten en het kraakbeen te behouden. Dit kan op onderstaande manieren:

Artrose en Beweging

De meeste pijn krijg je bij Artrose als het gewricht met de aandoening een tijd niets doet of erg weinig gebruikt worden. Naast dat het pijn doet kan er ook nog atrofie ontstaan bij de spieren die rond dit gewricht geplaatst zijn. Daarom is het goed om in beweging te blijven, met name fysieke activiteiten met een lage explosiviteit. Zo wordt fietsen en wandelen aangeraden, wanneer u artrose in de heup of knie blijkt te hebben. Bij ernstige last kunt u ook nog gebruik maken van bewegingstherapie.

Geneesmiddelen

Als u voedingssupplementen gebruikt, zoals Glucosamine, kunt u Artrose afremmen en zelfs de pijnbeleving verminderen van Artrose. Het is een geneesmiddel dat je niet op recept hoeft te krijgen, maar gewoon kunt bestellen. Andere geneesmiddelen die u kunt gebruiken, puur om de pijn te bestrijden, is bijv. paracetamol. Mocht dit niet genoeg zijn, dan kan het zijn dat u NSAID krijgt van uw huisarts, zoals ibuprofen of diclofenac. Naast de pijnbestrijding zorgen deze geneesmiddelen ook voor het tegengaan van maagpijn, remmen van de ontsteking, indien er irritatie is van het gewricht.

Kunstgewricht

Als u bezit over een gewricht dat erg pijn doet, elke dag weer, dan kan het zijn dat u hiervoor een kunstgewricht krijgt. Hierdoor bent u af van de pijn. Voornamelijk zie je deze operaties bij de knie of heup en nog niet alle gewrichten kunnen vervangen worden door een kunstgewricht. Deze operaties slagen bijna altijd heel erg goed, echter als er complicaties optreden zijn deze vaak ook vrij erg. Dit omdat je te maken hebt met gewrichten. Voor meer informatie over het laten opereren kunt u terecht bij uw huisarts.